ERVARINGEN

Ervaringen van personen die door stichting Oukha geholpen werden

Ainaz  from Iran


Oukha a miracle in my life

 

Sometimes your future is not clear when you are a new member of a new society. It is harder when you don’t know the official ways to ask for support. When I was admitted to my dream study at Leiden University for international children's rights, my financial challenges began. It was the time when I was not sure if I could finalize my plan to study what I desired. Right a few days before the official opening day, I received a message from the coordinator of my university that there was a chance to cover part of my tuition fee which came from the heart of the university fund council. Oukha is an institute that has a partnership with universities and intends to remove any obstacles for talented people to develop.

Tim Lubbers


Jaarlijks reikt de juridische faculteit van de Universiteit Leiden drie prijzen uit voor de beste masterscripties van het academisch jaar. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door Stichting Oukha.


In 2022 won ik de eerste prijs met mijn scriptie over de ontwikkeling van de beperkte aansprakelijkheid van de reder in de zeventiende en achttiende eeuw. Na het afronden van mijn master Civiel Recht ben ik doorgegaan in de rechtswetenschap, en op dit moment verricht ik in Leiden promotieonderzoek aan de afdeling Rechtsgeschiedenis.

Ik heb de scriptieprijs hiertoe als een sterke stimulans ervaren, die na een prettige kennismaking met het bestuur van Stichting Oukha alleen maar verder is toegenomen.


Ik ben ervan overtuigd dat de scriptieprijzen van de Leidse rechtenfaculteit een mooie aanmoediging zijn voor haar studenten om tijdens hun master het beste uit zichzelf te halen, en – vooral – om dat ook daarna nog te blijven doen.

Nora


Ik vroeg Oukha mij te helpen om m’n droom waar te maken.

Ik was al jaren op zoek naar een opleiding die goed bij mij past, toen ik een opleiding plantaardig koken in Zweden vond. Ik wist meteen, dit is wat ik wil.

 

Van jongs af aan heb ik al een passie voor koken, maar ook voor milieu. Ik ben me zeer bewust van mijn ecologische voetafdruk en ik ben dus al van jongs af aan vegetarisch. Daarom past een normale kookopleiding niet bij mij. Plant-focused koken kon ik eindelijk als beroepsopleiding kiezen.

 

Deze opleiding geeft me een toekomstperspectief.  In 3 maanden ben ik theoretisch en praktisch opgeleid tot beginnend chef. In de weekenden kookten de studenten voor elkaar waar we ook veel van leerden.

Door deze ervaring heb ik in het algemeen veel meer zelfvertrouwen gekregen.

 

Na Zweden ben ik als freelancer in Nederland gaan werken voor grote gezelschappen. Daarna heb ik in Oostenrijk in de keuken gestaan. Mijn focus lag daar op 3 gangen menu’s voor kleinere aantallen mensen. Dit is mij zo goed bevallen dat ik nu onderweg ben naar Nieuw-Zeeland om een jaar te gaan werken in een luxe resort.

 

Ik ben Oukha onwijs dankbaar voor de hulp dit allemaal waar te maken. Ik heb mijn leven 180° gedraaid en ik vind dit beroep niet alleen geweldig maar het is ook zeer gewild!

 

Elyas


Ik ben altijd al een eigenwijs persoon geweest die met volle overtuiging kiest.

Bij de IMC Weekendschool leerde ik nieuwe vaardigheden, verbreedde mijn netwerk, en ontmoette nieuwe mensen die op mijn leven een positieve impact hadden gemaakt.

Ik moest en zou International Business Administration op Nyenrode Business Universiteit gaan studeren. Niets kon mijn gedachten veranderen.


Mijn achtergrond is dat van een hardwerkende jongen die vanuit Afghanistan naar Nederland is gevlucht met zijn moeder en hier het leven opnieuw opbouwt.

 

Ik leerde dat ik veel meer in mijn mars heb dan ik van mezelf had gedacht. Ik snap hoe belangrijk ondersteuning van een mens is om doelen te bereiken. Maar wat mij het meest is bij gebleven is dat diep van binnen mensen elkaar hun verhaal gunnen. Mensen staan niet te wachten totdat het fout gaat, maar ze zitten op het puntje van hun stoel om een goed einde te zien.

 

Stichting Oukha heeft mij geholpen op mijn goede einde, of beter, mijn geweldige begin. Met hun steun, zowel financieel als op persoonlijke vlakken, sta ik op de plek waar ik 5 jaar geleden van had gedroomd. Nu heb ik nieuwe doelen.


Arthur gevlucht uit Rusland


Het is moeilijk in een paar zinnen te omschrijven,  hoe dankbaar ik ben voor de hulp om dichter bij mijn droom te komen om professioneel klassiek musicus te worden.


Stichting Oukha heeft me geholpen meer intrinsieke motivatie te vinden, te geloven in mijn talent en in mijn toekomst. 


Ik denk dat vluchtelingstudenten zoals ik die voor het eerst in de Nederlandse onderwijsomgeving/het onderwijssysteem terechtkomen, deze ondersteuning altijd nodig hebben.  


Ik kon Alex altijd bellen en om advies, hulp en ondersteuning vragen in situaties waarin ik het antwoord op mijn vragen niet kon vinden!  Het geeft me de kracht om door te gaan!  

Ik wil nogmaals Stichting Oukha en Alex persoonlijk bedanken voor het geloof in mij en het altijd klaar staan om mij te helpen.

 

Onze Samenwerkingspartners


unsplash